کانون سردفتران و دفتریاران
تجلیل از استاد دکتر محمدجعفر جعفریلنگرودی در مهرماه 1398
کمیته علمی همایش تجلیل از استاد دکتر محمدجعفر جعفریلنگرودی، برگزاري اين مراسم را نیمهدوم مهرماه سال آينده اعلام كرد.
بهگزارش روابط عمومي كانون سردفتران و دفترياران، استادان حاضر در نخستین جلسه کمیته علمی همایش بهاتفاق آرا، تاريخ برگزاری مراسم تجلیل از استاد دکتر محمدجعفر جعفری لنگرودی، استاد برجسته و شاخص فلسفه، فقه و حقوق را نیمهدوم مهرماه سال 1398 اعلام كردند.
«مرکز پژوهشی دانشنامههای حقوقي علامه» و «انجمن حقوقشناسی»، نخستین متولیان برگزاری این همایش و نکوداشت ملی از مقام علمي حضرت استاد بودند كه پس از تشکیل جلسات متعدد، دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی، استاد حقوق بینالملل دانشگاه علامه طباطبايی و عضو هیأت امنای انجمن حقوقشناسی، بهعنوان ریاست شورای سیاستگذاری همایش انتخاب و متعاقب تشکیل دو جلسه رسمی شورای سیاستگذاری، از دیگر نهادهای «علمی–حقوقی» و «صنفی–حقوقی» نيز جهت مشارکت در برگزاری این همایش دعوت شد که دانشکده حقوق و علومسیاسی دانشگاه تهران، دانشکده حقوق و علومسیاسی دانشگاه علامهطباطبایی، دانشکده حقوق دانشگاه تربیتمدرس و دانشگاه علومقضایی و خدماتاداری، بهعنوان همراهان علمی برگزاری مراسم انتخاب شدند و نمایندگان اعضاي حقوقي کمیته علمی همايش در جلسه نخست حضور یافتند.
همچنين استادان برجسته و شاخص همچون آیتالله موسویبجنوردی، آیتالله دکتر سیدمصطفی محققداماد، دکتر سیدحسین صفایی، دکتر سیدمحمد هاشمی، دکتر حسین مهرپور، پرفسور سیدحسن امین، دکتر محسن محبی و دکتر عباس کریمی نیز از شخصیتهای برجسته عضو حقيقي کمیته علمی همایش هستند که در جلسه روز سهشنبه حضور داشتند.
از دیگر مشارکتکنندگان در برگزاری همایش، میتوان به "انتشارات کتابخانه گنجدانش"، که در طول بیشاز نیمقرن گذشته، انتشار آثار جناب استاد را بر عهده داشتهاند و نيز "مرکز داوری اتاق بازرگانی ایران"، "خانه اندیشمندان علوم انسانی"، "اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا)" و همچنين "کانون سردفتران و دفتریاران کشور" نام برد که سطح و اهمیت این همایش را بیشاز پیش مورد توجه قرار میدهد.
يادآور ميشود با هماهنگي اعضاي فعال همايش، با جناب استاد دکتر محمدجعفر جعفریلنگرودی در نخستين نشست کمیته علمی این همایش، ارتباط تصويري برقرار شد كه متن پيام ايشان در اين ارتباط، بهشرح زیر است:
" بِسْمِاللَّهِالرَّحْمَنِالرَّحِيمِ
خداوند در قرآن فرمود: «أُوْلئِکَ يُجْزَوْنَ الْغُرْفَةَ بِما صَبَرُوا وَ يُلَقَّوْنَ فيها تَحِيَّةً وَ سَلاماً» (آيهي شريفهي 75 سورهي مباركهي فرقان)
در اين مکانِ عالیِ مقدس از لسان قرآن به شما سلام گفتم. آيه بشارتی است، شما افاضل را در برنامه کار، وعده خداوند حق است.
دريغ که مرا اجازه حضور در اين محضر عالی نیست، روی ماه يكيك شما را میبوسم با دعای سلامت و عمر دراز. در طول زندگی علمی، چهار بار امتحان دادم، امتحاناتی دشوار؛
اول: امتحان اجتهاد نزد استاد حاج شیخ هاشم مدرس قزوينی در منزل او و غالباً در مَدرسِ مدرسه باقريه، موفق شدم و ايشان اجتهادم را تصديق کردند.
دوم: امتحان دفاع از رساله دکتری در همین آمفیتئاتر سختتر بود از امتحان اول. موفق شدم با اخذ درجه عالی با تقدير که اولینبار داده بودند.
سوم: امتحان به ملت ايران با عرضه 75 جلد تألیف که تلقی به قبول کردند. امتحاندادن به افکار عمومی واقعاًواقعاً سخت بود.
چهارم: امتحاندادن من به افاضل نامور که زير اين سقف گرد آمدهاند، با رؤيت کارنامه زندگی من که در اختیار فاضل محترم جناب آقای درويشزاده است.
اگر کاستی و نقص دارد ببخشید که «وَ ما أُوتيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلاَّ قَليلاً» (آيهي شريفهي 85 سورهي مباركهي اسراء)
جنگ جهانی نخواهد شد اما اضطرابات جهانی را پايان نیست. دانايی گفته بود: بشر، عقل زيستن را از دست داده است؛ آيا همايش در اين مکان علمی مقدس با حضور افاضل بنام کشور ايران، نمونهی عالی عقل زيستن نیست؟ آيندگان داوری خواهند کرد.
نمی دانم از حیث عدد تألیفات، 75 جلد چاپ شده؛ در حال حاضر، رکورد به چه کسی تعلق دارد؟ اما آيا صرِفِصِرفِ عمل به اين مقدار، نمونهای از عقل زيستن نیست؟ سلام ثانی با تقاضای سلامت و عمر طولانی برای شما عزيزان. موفق و کامروا باشید. انشاءاللهتعالی"
25/10/1397
يادآور ميشود؛ محمدجعفر جعفریلنگرودی، فقیه، فیلسوف، ادیب و حقوقدان سرشناس ایرانی و صاحب تألیفات بسیاری در دانش حقوق، فلسفه، فقه، ادبیات و تاریخ است. ايشان که چندی نیز ریاست دانشکده حقوق دانشگاه تهران را بر عهده داشته، از برجستهترین استادان حقوق معاصر ایران بهشمار میرود. وي متولد 1302 در "لنگرود" است. پس از اتمام تحصیلات مقدماتی در لنگرود، برای ادامه تحصیل به دانشسرای رشت رفت که در زمان تحصیل در دانشسرا، پدر و مادر ايشان از دنیا رفتند. بههمین دلیل تحصیل در دانشسرا را نیمهتمام رها كرد و عزم تحصیل خود را در سفر به حوزه علمیه شهرهای قم، همدان، اصفهان و مشهد، جزم نمود و در حوزه علمیه خراسان در محضر حضرت آیتالله میرزا هاشم مدرس قزوینی به درجه اجتهاد نایل شد. استاد لنگرودی که همزمان با تحصیلات حوزوی، موفق به اخذ دیپلم نیز شد، در دانشگاه تهران نیز ثبت نام نمود و پس از طی دوران تحصیل، موفق شد دکترای حقوق خود را در سال 1339 از این دانشگاه دریافت نماید.
ايشان، اکنون، نودوپنجمين برگ زرين از سالنامهي دفتر عمر پربركت خويش را ميگذراند و در ایستبورن انگلستان زندگی میکند و کماکان در حال تألیف و ترجمه و تحقیق در فقه و حقوق و فلسفه است. دایرةالمعارف عمومی حقوق (الفارق)، دانشنامه حقوقی، ترمینولوژی حقوق، مبسوط در ترمینولوژی حقوق، فرهنگ عناصرشناسی، فلسفه اعلی در علم حقوق، فلسفه حقوق مدنی، تئوری موازنه و رنسانس فلسفه از تألیفات این استاد کمنظیر؛ بلكه در علم حقوق، بيمانند است که كتابها و تأليفات حضرت استاد، ديرزمانيست كه مرجع اغلب پایاننامههای دانشجویان و پژوهشهای پژوهشگران معاصر است.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ می باشد
پیاده سازی توسط رایورز
پست الکترونیک : [email protected]
تلفن : 88705190 88705318