کانون سردفتران و دفتریاران
گفتوگوهایی کوتاه با اعضای تحریریه و مخاطبان
باقری: به نظر میرسد آموزش رایانه و امور چاپ و نشر جهت اعضای هیئت تحریریه که اکثراً سردفتر هستند، ضروری است
|
او میافزاید: شاید به همین جهت است که سردفتران و دفتریاران انتظار دارند که موضوعهای مربوط به نحوه تنظیم و ثبت اسناد و امور سردفتری بیشتر از هر موضوع دیگری در ماهنامه طرح و بحث شود.
باقری: ارتباط با دانشگاهها و استادان برجسته و درج مقالات ایشان در زمره عواملی است که به توسعه کمی و کیفی نشریه کمک میکند
|
و اما پاسخ محمد علومی از پیشکسوتان حرفه سردفتری به این سؤال که از چه زمان و چگونه با ماهنامه «کانون» آشنا شدید، خواندنی است. او ضمن آنکه علاقهمندان را به مطالعه همین ضمیمه «ویژه یکصدمین» دعوت میکند، میگوید: حدود 50 سال قبل، سال 1336 بود که به همت مرحوم جمالالدین جمالی و به سردبیری مرحوم سیدعلیاصغر فراسیون اولین شماره مجله «کانون سردفتران» انتشار یافت. آن زمان درآمد کانون سردفتران فقط از وصول مبلغ 5 ریالی بود که سردفتران میپرداختند ولاغیر. اعضای هیئت مدیره، حقوق و مزایا و پاداشی نداشتند و حتی بعضی هزینههای ضروری نیز توسط خود سردفتران تأمین میشد. مثلاً در آن زمان، یکی از شمارههای مجله آماده توزیع بود اما کانون امکان پرداخت هزینه چاپ را نداشت که بدهی چاپخانه را یکی از اعضای هیئت تحریریه پرداخت نمود و بعداً از کانون وصول گردید. مجله کانون بدون تشکیلات و کارمند اداره میشد. هر نوشته یا مقاله 3 بار تصحیح و اصلاح میشد. یادم هست که برای غلطگیری و آمادهسازی مقالات جهت چاپ، گاه تا پاسی از شب در کنار کارگران چاپخانه بودم و گاهی هم این امر تا طلوع آفتاب ادامه داشت. چون هم تصحیح و همچاپ برعهده حروفچین بود. شمارگان مجله نیز 1000 نسخه بود.
محمد علومی: علاوه بر مجله خبری ماهیانه، چاپ فصلنامه علمی ـ پژوهشی و داشتن سالنامه کانون نیاز امروز جامعه سردفتری است
|
عضو اسبق هیئت تحریریه مجله (در دوره اول انتشار) میگوید مجله در مواقع مناسب از حقوق جامعه سردفتران و دفتریاران دفاع مینمود و همیشه قوانین و مسایل روز را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار میداد. شکرخدا، امروز وضع بهصورت دیگری است. مجله از نظر هیئت تحریریه دارای کادر مناسب و قوی است و وضع مالی مجله نیز مناسب است و مسایل چاپ و انتشار با آن زمان قابل مقایسه نیست. و الان از هر حیث، خوشبختانه، زحمات و خدمات مدیریت و هیئت تحریریه قابل تقدیر است. هرچند امروز جامعه سردفتران و خوانندگان توقع و انتظار بیشتری از مجله دارند و اینکه برخلاف سابق، مجله به طور رایگان ارسال نمیشود، اثری نامطلوب دارد.
اقبالی: بضاعت کم ماهنامه و عدم پرداخت حقالتألیف به نویسندگان مقالات باعث کاهش انگیزه همکاری علمی با ماهنامه است
|
یکی دیگر از اعضای هیئت تحریریه ماهنامه «کانون» محمد اقبالی درخشاناست که مخاطبان ماهنامه بارها از قلم این مترجم بهره بردهاند. اقبالی حدوداً از سال 76 هرازگاهی ماهنامه را که به طرق مختلف در محل کارش به دست میآورده، با این ماهنامه آشنا شده، میگوید رویکرد ماهنامه طرح مسایل و ارائه راهحلهای منطقی و رفع مشکلات و معضلات مبتلابه جامعه سردفتری است اما هنوز جایگاه واقعی و شایسته خود را به دست نیاورده است و نیاز به توجه مادی و معنوی هیئت مدیره کانون و مشارکت علمی سران دفاتر دارد. او کمتوجهی قاطبه سران دفاتر را مانع اصلی دسترسی به انتظارها و اجرایی شدن توقعات جدی از ماهنامه میداند. کارشناسارشد دفتر ارزیابی و پاسخگویی به شکایات سازمان ثبت چاپ مقالات متعدد ترجمهشده در خصوص نهاد سردفتری در سایر کشورها را نسبتاً مطلوب بیان میدارد لیکن معتقد است ماهنامه هنوز نتوانسته است ارتباط قابل توجهی با نهادهای بینالمللی برقرار نماید.
اقبالی: جای پرسش و پاسخ در خصوص مسایل سردفتران و دفتریاران در ماهنامه خالی است
|
وی بضاعت کم ماهنامه و عدم پرداخت حقالتألیف به نویسندگان مقالات را باعث کاهش انگیزه همکاری علمی با ماهنامه میداند و بر این باور استکه اگر فعالیت افتخاری برخی همکاران صنفی نبود، چه بسا تداوم انتشار ماهنامه مورد سؤال واقع میشد. وی لزوم فراهم آوردن زمینه مدیریت علمی مجله و ایجاد وفاق نظری و اتفاق علمی را به عنوان یک چالش مطرح میکند و از همینرو نمره 16 از 20 به ماهنامه میدهد و اظهار امیدواری میکند که این مشکل هرچه زودتر برطرف شود تا همکاران در رسیدن به اهداف مشترک به یک وحدت نظری و اتحاد علمی برسند.
روشن: جذب همکاران و نویسندگان و صاحبنظران حقوقی و دانشگاهی و دعوت از ایشان برای مشارکت علمی و همکاری پژوهشی با ماهنامه عامل توسعه کمی و کیفی این نشریه است
|
عطاءا... روشن قنبریسردفتر دفتر اسناد رسمی شماره 885 تهران که مدت 2 سال است به طور جدی با ماهنامه همکاری دارد در پاسخ به میزان توقع و انتظار جامعه سردفتری از ماهنامه میگوید؛ حداقل انتظار، اطلاعرسانی بهموقع درخصوص قوانین و مقررات و رفع ابهامات از بخشنامههای خلاف قانون و حمایت از حقوق صنفی است. وی ضمن آنکه سیستم حقوقی ایران را علیالاصول قابل انطباق با هیچ کشوری نمیداند معتقد است دستکم تا زمان تغییر و اصلاح قوانین، پرداختن به بررسی و تجزیه و تحلیل سیستمهای حقوقی سایر کشورها و نقش سردفتر و معرفی نهاد سردفتری دیگر کشورها باعث کاهش توان ماهنامه میشود، هرچند در حد اطلاعرسانی و به اختصار مفید است. چرا که متأسفانه و به هر دلیل برداشت مجریان امر در کشورمان از مسایل و اصول حقوقی متفاوت است.
روشنقنبری: نداشتن تئوری و برنامه هدفمند در برخورد با چالشهای پیشروی سردفتران و نداشتن آمادگی لازم به منظور پاسخگویی به مسایلی که احتمال رخ دادن آن در آینده میرود از نقاط ضعف این ماهنامه است
|
وی که چالشهای ماهنامه را عمدتاً نپرداختن نشریه به مسایل مستحدثه جامعه سردفتری میداند، انتظار دارد که ماهنامه به موضوعهایی از قبیل تحمیل بخشنامههای خلاف قانون از سوی دستگاههای دیگر نیز بپردازد. روشنقنبری همچنین نداشتن تئوری و برنامه هدفمند در برخورد با چالشهای پیشروی سردفتران و نداشتن آمادگی لازم به منظور پاسخگویی به مسایلی که احتمال رخ دادن آن در آینده میرود را در زمره نقاط ضعف این ماهنامه برمیشمارد و به همین دلیل نمره 14 را برای ماهنامه منظور میکند.
قیماصغری: اکنون این ماهنامه به عنوان یک منبع علمی و در حکم یک مرجع اصلی مورد استفاده جامعه حقوقی کشور است
|
یکی دیگر از اعضای برجسته هیئت تحریریه ماهنامه مدیرکل سابق پارلمانی وزارت دادگستری اصغر قیماصغریاست. وی که از دوران دانشجویی و به اقتضای انجام کارهای تحقیقی و پژوهشی با ماهنامه «کانون» آشنا شده، تصریح میکند و تأکید دارد که همیشه از این مجله بهره برده و از آن به عنوان یک منبع علمی و در حکم یک مرجع اصلی یاد میکند. او عملکرد ماهنامه را از این جهت مثبت ارزیابی میکند که بازار نقد بیملاحظه رواج دارد و در این آشفته بازار، البته ارائه و انتشار مطلب و قراردادن آن در معرض افکار عمومی را ارزشمند و قابل دفاع میداند. و به هر حال با توجه به حداقل انتظارات، نمره قبولی به ماهنامه میدهد و از سردفتران میخواهد انتظارات و توقعات همکاران صنفی خود را مطرح و در ماهنامه به تجزیه و تحلیل مسایل و امور آنان بپردازند تا از این طریق هم ضریب نفوذ ماهنامه در بین جامعه سردفتری افزایش یابد و هم باتلاش و مساعی دیگر همکاران سردفتر به توسعه کیفی و کمی ماهنامه در سطح ملی برسیم. چرا که در حال حاضر، طرح موضوع جایگاه ماهنامه در تعامل با جامعه علمی جهانی و دستگاه قضایی سایر کشورها برای رسیدن به اهداف مشترک جامعه سردفتری خیلی زود است.
وحیدی: ورزش کردن و داشتن روحیه بانشاط برای شغل سردفتری ضروری است خصوصاً ورزش با برنامه و منظم برای سردفتران محاسن بسیار دارد
|
سردفتر 5 تهران در پاسخ به این سؤال که ورزش کردن و داشتن روحیه بانشاط تا چه میزان برای شغل سردفتری ضروری است گفت: مسلماً ورزش موجب نشاط روح میشود و برای تمامی افراد محاسن بسیار دارد. اما به نظرم برنامه ورزشی مدون و منظم برای سردفتران و دفتریاران از اهمیت ویژهای برخوردار است. همانطور که مستحضر هستید اقتضای شغل سردفتری به گونهای است که فعالیت فیزیکی و جسمی بسیار کمی دارد و معمولاً تمام وقتشان را همکاران در ساعات فعالیت حرفهای خود، پشت میز بوده و در حالت نشسته و با تحرک نسبی کمی سپری میکنند و در مقابل درگیری فکری و روحی و استرسهای ناشی از این حرفه و مسؤولیت خطیر، پریشانی خاطر و فشارهای روحی و روانی بسیاری را در پی دارد که البته با ورزشکردن منظم و بابرنامه تمام این خلأها پر میشود.
بیات: واقعاً کمیته ورزش نیازمند حمایت مالی کانون است
|
وحیدی: به نظرم در شأن کانون سردفتران و دفتریاران نیست که نهاد یا سازمان دیگری اسپانسر تیمهای ورزشی کانون باشد
|
در ادامه بیات در خصوص بودجه و منبع تأمین هزینهها ضمن اظهار تأسف گفت: در زمانی که با تشکیل این کمیته موافقت شد، اگر اشتباه نکنم مبلغ دهمیلیون ریال به عنوان بودجه کمیته ورزش به تصویب هیئت مدیره رسید که هرگز هزینه نشد، هرچند این مبلغ به جایی هم نمیرسید. سردفتر 850 تهران اضافه میکند؛ خیلی جالب است بدانید در تمام این مدت تنها سعی ما استفاده از نام کانون برای تیمهای ورزشی بود و اصلاً درخواست بودجه نمیکردیم. چون وقتی فقط برای استفاده از نشان و نام کانون این همه وقت و انرژی صرف میشود، چگونه درخواست بودجه هم داشته باشیم اگرچه واقعاً نیازمند حمایت مالی کانون هستیم. الان به طور متوسط هفتهای 300هزار تومان هزینه اجاره زمین داریم که ماهانه یک میلیون و 200 هزار تومان میشود و هزینه مربی و دیگر هزینههای جانبی که کلاً به بیش از دو میلیون تومان میرسد؛ البته این بدون احتساب خرید لباس ورزشی و توپ و خرج و هزینههای جانبی مسابقات است. برای مثال هفته گذشته که یک مسابقه با تیم رسانه ورزشی داشتیم کمترین هزینهاش، حقالزحمه داور بود که اکنون تمامی این هزینهها توسط اعضای تیم پرداخت میشود. وحیدی صحبت همکارش را تکمیل میکند و میگوید: البته بارها به دنبال اسپانسر بودهایم که با استقبال هم مواجه شده است ولی به نظرم در شأن کانون سردفتران و دفتریاران نیست که نهاد یا سازمان دیگری اسپانسر و حامی مالی تیمهای ورزشی کانون باشد. بیات ادامه میدهد: من واقعاً از مسؤولان تقاضا دارم دیدگاه خود را به کمیته ورزش تغییر دهند. بارها دیدهام هزینههای زیادی صرف شده تا کانون حضور فعال خود در جامعه را اعلام کند. باور کنید فعالیت تیمهای
بیات: مسؤولان کانون سردفتران و دفتریاران سهم ورزش را از تمامی امور جدا بدانند
|
ورزشی در تبلیغات برای کانون سردفتران بسیار مؤثر است مثلاً اگر اندکی بودجه داشتیم (خیلی کمتر از آن چیزی که سایر رسانهها و نهادها صرف ورزش درونسازمانی خود میکنند) در بازی اخیر که با تیم خبرنگاران بود، حداقل میتوانستیم پوشش خبری بازی و مسابقه را داشته باشیم که البته بازخورد آن برای کانون سردفتران و دفتریاران خواهد بود. وحیدی ضمن تأیید مسایل مربوط به نبود بودجه ورزش تأکید میکند: مطمئناً اگر مبلغی ناچیز از بودجه قراردادهایی که مثلاً با استخرها بسته میشود را به کمیته ورزش اختصاص دهند، با همت و برنامهریزی که اعضای کمیته تاکنون داشتهاند، وضعیت رفاهی و ورزشی سردفتران بسیار بهتر از الان خواهد بود. بیات نیز میافزاید: این در حالی است که اقبال عمومی سردفتران مورد توجه بوده و به نظرم با توجه به اینکه هنوز سایر تیمهای ورزشی تشکیل نشده، استقبال خوبی از فعالیتهای ورزشی کمیته ورزش شده است.
او از مخاطبان ماهنامه توقع دارد که خودشان را جای دستاندرکاران نشریه بگذارند تا میزان انتظارشان از ماهنامه به نقطه تعادل برسد. انتظار این است که به امکانات، محدودیتهای قانونی و شیوه کار مطبوعاتی آشنایی داشته باشند. وی معتقد است رعایت تکریم ارباب رجوع از سوی همکاران دفتر ماهنامه و خدمتگزاری بیشتر روحیهای است که همکاران، همیشه داشتهاند و امیدوارم تا روز پایان خدمت خود این روحیه را حفظ نمایند. وی دستور کلی و هدفمند ماهنامه را پرداختن به مسایل مبتلابه دفاتر اسناد رسمی، ارتقای سطح کیفی ماهنامه و کسب جایگاه مطلوب در میان مخاطبان میداند و نمره دادن به عملکرد ماهنامه را به مخاطبان واگذار میکند ولی تأکید دارد که
امینی: با توجه به این نکته که توان عمده دانش حقوقی ما در دانشگاهها صرف دیگر شاخههای حقوقی شده و میشود و ما با خلأ نسبی کمبود منابع حقوق سردفتری و ثبتی مواجه هستیم، به نظر میرسد ماهنامه «کانون» موفق عمل کرده است
|
با توجه به این نکته که توان عمده دانش حقوقی ما در دانشگاهها صرف دیگر شاخههای حقوقی شده و میشود و ما با خلأ نسبی کمبود منابع حقوقی سردفتری و ثبتی مواجه هستیم، به نظر میرسد ماهنامه «کانون» موفق عمل کرده است.
وی همچنین نقطه قوت این ماهنامه تخصصی را در این میداند که با کمترین هزینه و بدون استفاده از بودجه عمومی منتشر میشود. البته باید جهت ترغیب و تشویق سردفتران به منظور همکاری با ماهنامه و بالابردن عدد مخاطبان نشریه گام برداشت
فرامرزپور: باید فکری هم برای توزیع و عرضه عمومی ماهنامه از طریق گیشهها و دکههای مطبوعاتی نمود
|
و از سردفتران نیز انتظار میرود در خصوص ارسال نامهها و مقالات و حتی سؤالات خود به دفتر ماهنامه دریغ نورزند.
عظیمیان: در حال حاضر بدون اغراق میتوان از ماهنامه «کانون» به عنوان تنها پل ارتباطی فکری بین جامعه سردفتری ایران و سایر کشورها نام برد
|
عظیمیان میگوید در حال حاضر بدون اغراق میتوان از ماهنامه «کانون» به عنوان تنها پل ارتباطی فکری بین جامعه سردفتران ایران و سایر کشورها نام برد. علاوه بر طرح مسایل روز و مستحدثه جامعه سردفتری، ترجمه قوانین و مقررات دفاتر اسناد رسمی دیگر کشورها در ایجاد تعامل سازنده و مؤثر با جوامع سردفتری آن کشورها قطعاً اثرگذار خواهد بود.
عظیمیان: ارائه گزارش از برخی پروندههای مطروحه در دادگاههای انتظامی سردفتران برای صنف و جامعه سردفتری مفید فایده است
|
وی ارائه گزارش از برخی پروندههای مطروحه در دادگاههای انتظامی سردفتران را مفیدفایده میداند و پیشنهاد میدهد که درصورت صلاحدید مدیرمسؤول درج و تجزیه و تحلیل برخی کیفرخواستهای صادره در ماهنامه با رعایت تمامی جوانب و موازین مقرر میتواند برای صنف و جامعه سردفتری مؤثر باشد.
تاجگر: مخاطبان و مشترکان هر نشریهای وظیفه دارند کموکیف نشریه خود را به نقد بکشند
|
رضا تاجگر که از ابتدای دوره دوم انتشار ماهنامه «کانون» از همان دوران دانشجویی که حقوق میخوانده به واسطه مدیرمسؤول «کانون» با این نشریه آشنا شده معتقد است تغییر رویکرد و حتی بهبود عملکرد هر نشریهای تابع شرایط و مقتضیاتی است که اگر خارج از چارچوب اصول حرفهای روزنامهنگاری و بدون داشتن هدف و برنامهای مشخص عمل شود نه تنها نتیجه لازم حاصل نمیشود بلکه گاهی بازگشت به عقب یا دستکم درجازدن و تکرار دیروز، ماحصل تلاش و فعالیتِ بدون پشتوانه علمی و حرفهای است. او میگوید: اگر همین ماهنامه از شماره اول تا الان که یکصدمین شماره آن در حال انتشار است مورد بررسی دقیق کارشناسان مطبوعاتی قرار گیرد قطعاً به یک ارزیابی کاملاً مثبت دست خواهید یافت. چرا که به نظرم تحلیل محتوای مطالب، نشان از روند روبهرشد رویکرد علمیـپژوهشی ماهنامه دارد، هرچند با یک نشریه پژوهشمحور هنوز فاصله بسیار و آشکار است.
تاجگر: ماهنامه «کانون» در حال حاضر، زبان علمی کانون سردفتران و دفتریاران و جامعه سردفتری است
|
مشاور مدیرمسؤول ویژهنامه مالکیت زمانی را مثال میزند که تدوین و گردآوری چنین مجموعه مقالاتی با موضوعی جدید و مسألهای مبتلابه و بحث روز جامعه حقوقی و اقتصادی، جز با همت و تلاش جدی همکارانش در هیئتتحریریه و عنایت مدیرمسؤول ماهنامه به مقالات پژوهشی و مطالعاتی ممکن نبود و افزودن بخشها و قسمتهایی جدید در ماهنامه را به فالنیک میگیرد و تأکید میکند که به لحاظ شکلی علاوه بر تغییر طرح جلد، عضویت و درج ISSN (شماره استاندارد بینالمللی نشریات)، عضویت و درج بارکد ملی جهت عرضه و فروش در فروشگاههای معتبر و بزرگ و همچنین از نظر کیفی، آوردن چندین نظریه مشورتی کمیسیون حقوقی کانون سردفتران و دفتریاران در هر شماره ماهنامه، آخرین اخبار و بخشنامه ها، قوانین و مقررات و گزارشهای مهم حوزه ثبتی و امور سردفتری، آراء دیوان عدالت اداری، ذکر گزارشعملکرد دفاتر تخصصی و واحدهای مختلف کانون سردفتران و دفتریاران، اخبار جوامع سردفتری و کانونهای استانی، معرفیکتاب، نقد کتابهای ثبتی و سردفتری، نقد مقالات چاپشده در قسمت «بازنما»، بیان مسایل و مشکلات سردفتران و دفتریاران زیرعنوان «دغدغه»، بیان و طرح مسایل روز و مبتلابه جامعه سردفتری در بخش «دریچه» ترجمه خلاصه مطالب هر شماره به زبانهای عربی، انگلیسی و فرانسه، تفکیک بخش مقالات از بخش ترجمه و اینکه در هر شماره حتماً یکی دو ترجمه خوب با موضوع سردفتری و یا ثبتی داشته باشیم و درج «دیدگاه» مدیرمسؤول درخصوص مسایل کلان و پرداختن «سخن روز» به مسایل مبتلابه و مشکلات روز و اینکه کمتر اتفاق بیفتد که ماهنامه بدون سخن مدیرمسؤول و سرمقاله چاپ شود، جملگی قدمهایی بوده که خوشبختانه با جدیت اعضای محترم هیئت تحریریه و خصوصاً حمایت معنوی مدیرمسؤول محترم در جهت جذب مخاطب و برطرف کردن نیاز علمی و کاربردی متصدیان امور سردفتری و ثبتی نتیجه داده است. دبیر هیئت تحریریه با قدردانی از همراهی اعضای تحریریه در پیشبرد اهداف و اجرای سیاستهای هدفمند ماهنامه و
تاجگر: اکنون تعامل ماهنامه با جامعه علمی و دانشگاهی دنیا یکسویه و یکطرفه است
|
هرچه پربارتر کردن جلسات هیئت تحریریه که براساس دستور جلسه برنامهریزیشده، موضوعات به بحث گذاشته میشود و مورد بررسی کارشناسی همکاران قرار میگیرد و نتیجه این تلاش هفتگی میشود این ماهنامه علمیـتخصصی، به اهمیت موضوع اساسی چاپ و توزیع نشریه اشاره دارد و تصریح میکند که مخاطبان و مشترکان هر نشریهای وظیفه دارند از کیفیت و کمیت آن اعلام رضایت نمایند یا چگونگی شکل و محتوای مجله و نشریه خود را به نقد بکشند و با دیده انصاف اما خیلی جدی منتقد کم و کیف آن باشند تا حرکت به سمت و سوی توسعه و پیشرفت همهجانبه محقق شود. زیرا تمام سعی و تلاش و کوشش هیئت تحریریه هر نشریهای در چاپ و نهایتاً در توزیع آن متبلور و متجلی است. کیفیت چاپ به جذب مخاطب و همراهی وی میانجامد همچنانکه توزیع نامناسب، تلاش نویسندگان مقالات و هیئت تحریریه و چاپ مطلوب و با کیفیت را بینتیجه میگذارد. وی میگوید: مثلاً توجه و تذکر خوانندگان ماهنامه «کانون» باعث شد در
این چند شماره اخیر امر مهم ویرایش بیش از پیش مورد دقت و عنایت قرار گیرد که البته هنوز به نقطه تعادلی هم نرسیدهایم و فضا برای تلاش بیشتر هست.
تاجگر: داشتن یک سایت مستقل برای ماهنامه «کانون» ضروری است
|
مشاور مدیرمسؤول و دبیر هیئت تحریریه همچنین به ضعف ساختاری پایگاه اینترنتی کانون سردفتران و دفتریاران اشاره میکند و داشتن یک سایت مستقل برای ماهنامه را ضروری شمرده و میگوید: عاجزانه از مخاطبان و سردفتران و دفتریاران تقاضا دارم که به موضوع مهم آموزش توجه نمایند. چرا که در دنیای کنونی باسواد کسی است که دستکم یکی دو زبان رایج غیر از زبان مادریاش را بداند و با کامپیوتر و رایانه و فضای مجازی و اینترنت بیگانه نباشد.
[1]. سردفتران محترم عنایت نمایند نشانی پست الکترونیک دفاتر اسناد رسمی ترکیبی از شهر محل دفترخانه و شماره دفتر اسناد رسمی است که زیرگروه پایگاه اینترنتی کانون سردفتران و دفتریاران به ترتیب نمونه زیر قابل بهرهبرداری است؛
E-mail: [email protected]
یعنی:Notary.ir @(شماره دفترخانه) (شهر محل دفترخانه)
|
وی میافزاید: خوشبختانه چندی است تمامی مطالب و مقالات از شماره اول تاکنون روی خروجی سایت کانون نمایه میشود و چه به صورت
pdf و چه به صورت متنی (text) قابل مشاهده و بهرهبرداری است. این اقدام ماهنامه «کانون» بسیار مثبت بوده ولی هنوز هم تا رسیدن به نقطه مطلوب خیلی فاصله داریم. بهتر است در همین فرصت، از سردفتران ارجمند و مخاطبان گرانقدر ماهنامه درخواست نمایم که از طریق دفتر روابطعمومی کانون نشانی رایانامه (ایمیل) خود را دریافت دارند.1 و کتباً دفتر ماهنامه را مطلع نمایند تا بتوانیم در قدم بعدی نسخه دیجیتال ماهنامه یعنی نشریه الکترونیکی ماهنامه «کانون» را برای مخاطبان گرامی ارسال نماییم.کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ می باشد
پیاده سازی توسط رایورز
پست الکترونیک : [email protected]
تلفن : 88705190 88705318