کانون سردفتران و دفتریاران
حاج قربان مداح و سردفتر معروف تهران:کاتب بالعدل بمانیم!
در ايام ماه محرم و صفر، آن ها كه با دقت و ظرافتي خاص به دنبال مجلس عزايي هستند كه هم سوز داشته باشد، هم كلاس درس عاشورا باشد، هم شور باشد و هم شعور، نشاني مجلسِ"علی حاجي قربانعلي دولابي" را پرس و جو ميكند.
به گزارش روابط عمومي كانون سردفتران و دفترياران، مردم كوچه و بازار او را به نام "حاج قربان" ميشناسند. ميتوان گفت شايد در تهران کمتر کسی باشد که با دستگاه و هیئت و روضه امام حسین(ع) نسبتي داشته باشد و مديحه خوان معروف پايتخت يعني «حاج قربان» را نشناسد.
او مداحي بیادعا، بیحاشیه اما باسواد است و به گفته خيليها، مجلسش حال و هوا و بوی محافل بزرگان این عرصه را دارد. او متعلق به نسلي اصيل در مديحه سرايي است كه اندك اندك دارد از جمع مستانه شان كاسته ميشود و جاي اين عزيزان را مداحان جديد با سبكها و آهنگهاي روز پر ميكنند. آسيبي كه رهبر فرزانه انقلاب هم بارها به آن پرداختهاند و در اين زمينه دغدغه جدي دارند. نسل حاج قربان اما نامشان به برکت گرهخوردن با نام سيد و سالار شهيدان حسین بن علی(ع) جاودانه مانده است. حاج قربان گزارش ما، هم نوحه و روضهاش زبانزد خاص و عام است و هم منبر علم و معرفتش.
صداي گرم مناجاتهاي زيبايش از دعای کمیل، دعای افتتاح و اللهم رب شهر رمضان گرفته تا دعای ابوحمزه ثمالیاش براي مردم بسيار خاطره انگيز است.
اين ذاكر 52 ساله، فارغالتحصيل رشته حقوق از دانشگاه شهيد بهشتي است و از سال 84 در كسوت سردفتر اسناد رسمي تهران مشغول فعاليت است.
سردفتري كه در دوران دفاع مقدس، در قامت رزمندهگردان ميثم، نواي معروف "کجایید ای شهیدان خدایی" را از خود به يادگار گذاشت و اين نوا را در حافظه تاريخي مردم ايران جاودانه ساخت.
او را كه ساليان سال است دفترخانه و هيات عزادارياش در يك منطقه خاص از پايتخت واقع شده، همه ميشناسند.
***
آرام آرام از خیابان هفده شهریور ميگذرم. تابلوي دفتر اسناد رسمی 951 تهران به چشمم آشنا ميآيد. توقف ميكنم. دفترخانه حاج قربان در طبقه سوم یک ساختمان تقریبا قدیمی قرار گرفته. وقتی وارد دفترخانهاش میشوی از زرق و برق و ديزاين و تجملات خبری نیست.
چند میز ساده در یک فضاي گرم و صمیمی، با انبوهی از مراجعين که برای نقل انتقال سند خودرو یا ملک به دفترخانهاش آمدهاند. در انتهای دفترخانه، مردی آرام نشسته و با آرامش و دقت تمام، مشغول بررسی و ثبت اسناد رسمي مردم است. او کسی نیست جز "علی حاجی قربانعلی دولابی" يا همان حاج قربان معروف.
پس از سلام و احوالپرسي مرا به چاي تازه دمي مهمان ميكند. نفسي تازه ميكنم و آماده ميشوم براي مصاحبه با حاج قربان. نميخواهم به واسطه مصاحبه، كار مردم معطل بماند. به عنوان اولين سوال از نحوه ورودش به خانواده دفاتر اسناد رسمي و رابطه كار سردفتري و ذاكري اهل بيت ميپرسم.
حاج قربان مكثي ميكند و جواب ميدهد:
از همان ابتدا كه كار نوكري دستگاه امام حسين(عليه السلام) را آغاز كردم، همواره به اين فكر بودهام كه به دنبال منبع درآمدي باشم تا خداي نكرده نگاه اقتصادي و مادي به شغل مداحي نداشته باشم و اين كار معنوي و ارزشمند را منبع درآمد و معيشت خانوادهام قرار ندهم. به دنبال شغلي بودم كه با روحيه و تخصصام سازگار و از سوي ديگر از اعتبار و ارزش بالايي هم در جامعه برخوردار باشد.
*البته تا آنجا كه مي دانم رشته تحصيلي تان هم به كار سردفتري مرتبط بوده!
البته! رشته تحصيلي من در دانشگاه شهيد بهشتي حقوق قضايي بوده و اين موضوع باعث شد تا به سراغ شغل سردفتري اسناد رسمي بروم، در آزمون اين صنف شركت كنم و شغلي را انتخاب كنم كه در قرآن كريم ازآن نام برده شده و به كَاتِبٌ بِالْعَدْلِ سفارش شده است.
*درباره دشواريهاي كار سردفتري نظرتان چيست؟
سردفتري اسناد رسمي كار بسيار سختي است كه استرس كُشندهاي دارد و به نظر من يكي از سختترين شغلها محسوب ميشود. به همين خاطر اگه بخواهم دوباره به گذشته برگردم و شغل آبرومندي را انتخاب كنم، قطعا سردفتري را به خاطر همان استرسها و سختيهايي كه خدمتتان عرض كردم، انتخاب نميكنم.
*چه توصيه اي براي سردفتران داريد؟
در همين جايگاه به هم صنفيهاي خود كه برادران و خواهرانم هستند، تنها يك توصيه ميكنم؛ از قديم سردفتران به عنوان افراد متخصص و مورد وثوق مردم شناخته ميشدند. پس بايد قدردان اعتماد مردم باشيم و همواره نسبت به اعتمادي كه به ما سردفتران شده، احترام بگذاريم و با در نظر گرفتن خداوند متعال در همه حال، "كَاتِبٌ بِالْعَدْل" بمانيم.
کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ می باشد
پیاده سازی توسط رایورز
پست الکترونیک : [email protected]
تلفن : 88705190 88705318